Asser Ontwikkelfestival

in en om de Gouverneurstuin

6 Juni 2023 - 10.00 - 16.00 uur

I

Samen zorgen voor de stad

Terug naar programmaNaar BlokkenschemaMeld je aan

Zaal: workshop in de gouverneurstuin

10:00 - 10:40

Kom in actie!

Buurtwerkers sport

Gedurende het festival verzorgen de buurtwerkers sport van Vaart Welzijn meerdere actieve workshops. Het hoofd met hart en handen verbinden. Want: hoe kun je nu samen voor de stad zorgen als je niet ook (goed) voor jezelf zorgt? Kom langs en doe mee! Inschrijven is niet nodig, vol = vol.

Er zijn 4 sessies gedurende de dag! vlak bij het muziekpodium in de Gouverneurstuin.

Deze sessie vindt plaats om:

10:00 - 10:40

workshop in de gouverneurstuin

12:20 - 13:00

workshop in de gouverneurstuin

13:50 - 14:30

workshop in de gouverneurstuin

15:00 - 15:40

workshop in de gouverneurstuin

Biografie

De buurtteams van Vaart Welzijn dragen bij aan een gezondere leefstijl in de wijken en buurten, de buurtwerkers sport nemen hierin het voortouw. Dit doen ze onder andere door inwoners individueel op weg te helpen. Wanneer je zoekende bent in welke (gezondere)leefstijl, sport of vorm van bewegen bij je past. Hun hulp is hierin erg uiteenlopend. Hoe kun je bijvoorbeeld stoppen met roken? Hoe eet je gezond met een kleine portemonnee? Welke sportaanbod is er en past bij mij? Of hoe kan ik laagdrempelig in beweging komen? Hierin werken ze samen met verenigingen, sportaanbieders, zorgprofessionals en vrijwilligers(organisaties). Dit doen ze voor alle inwoners: jong en oud, met of zonder beperking.

Ook ondersteunen ze inwoners bij ideeën voor hun wijk op het gebied van sport en bewegen. Denk hierbij aan het realiseren van een speeltuin of outdoor fitness. Maar ook bij het organiseren van een buitenspeeldag of voetbaltoernooi voor jongeren.

Daarnaast ondersteunen ze scholen en (sport)verenigingen. We geven bijvoorbeeld advies over een gezondere kantine. Stimuleren scholen in het oppakken van de ‘Daily Mile’ of het aanleggen van een watertappunt op het schoolplein.