Asser Ontwikkelfestival

in en om de Gouverneurstuin

4 Juni 2024 - 09.30 - 17.00 uur

(Netwerk)samenwerking

Terug naar programmaNaar BlokkenschemaMeld je aan

Zaal: Gouverneurstuin

11:50 - 12:20

Ter Verfrissing van de Geest

De Opfrisdames

De Opfrisdames is een bijzondere interactieve rondloop-theaterperformance – Ter verfrissing van de geest!
Anne Nusselder (theatermaker) neemt mensen één op één mee in een geestopfrissend en openhartig gesprek, en Sanne Duijf (illustrator) maakt over deze ontmoeting razendsnel een treffende tekening.
U gaat naar huis met een souvenir uit eigen leven!

Met hun frisse energie waarin De Opfrisdames perfect op elkaar zijn ingespeeld, worden mensen spontaan uitgenodigd voor een kort gesprek. Elke keer ontstaat er weer een unieke dynamiek met de persoon die ze voor zich hebben. In no-time finetunen wat er gebeurt, en hierop inspelen met oprechte aandacht en humor.
En u zult zien: De Opfrisdames ontdekken dat iedereen iets bijzonders te melden heeft!

Als blijvende herinnering aan het gesprek én de gelegenheid geven De Opfrisdames hun ludieke interpretatie van het gesprek in een tekening als kunstwerk mee. Als een plaatje blijft het gesprek voortleven. Dat is nog eens een duurzaam gesprek!

De opfrisdames zijn in de pauzes vanaf 11:50 3 x te zien

Biografie

Anne Nusselder – Theatermaker
“Met de Opfrisdames doe ik wat ik het liefste doe: heel even, heel dichtbij komen.”

Anne Nusselder is de theatermaker van De Opfrisdames. Met haar betrokkenheid, open houding en humor stelt zij haar gesprekspartners op hun gemak. Zo haalt zij als Opfrisdame iets wezenlijks uit hun leven of fantasie naar boven en geeft zij hun een ervaring.
Naast theatermaker is Anne gespreksleider, dagvoorzitter en trainer. Ze maakt interactief theater in onderwijs en de (ouderen)zorg. Bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht geeft ze samen met Sanne les in de kunst van de Opfrisdames: Visual Storytelling en Interviewen. In al haar werk heeft ze een diepe belangstelling voor oprecht & authentiek contact maken. Scherp en speels – en het liefst tegelijk.

Sanne Duijf – illustrator
“De details vangen van een gesprek in één tekening, vind ik een mooie uitdaging.”

Sanne Duijf is de creatieve illustrator van de Opfrisdames. Een scherpe luisteraar met een vaste hand. Haar fantasierijke illustraties vatten in één oogopslag het gesprek samen. Door de details in de illustratie blijft het gesprek voortleven in de gedachten van de gesprekspartner.
Sanne is illustrator van kinderboeken en tijdschriften bij uitgeverij Zwijsen. Daarnaast is de Kunstenaar in de Klas in regulier en speciaal onderwijs. Samen met Anne geeft ze ook les in de Opfrisdames, Visual Storytelling, op de HKU. Zowel in haar tekenwerk als kunstprojecten zit veel speelsheid en verrassing.