Asser Ontwikkelfestival

in en om de Gouverneurstuin

4 Juni 2024 - 09.30 - 17.00 uur

(Netwerk)samenwerking

Terug naar programmaNaar BlokkenschemaMeld je aan

Zaal: Vijvertent

11:10 - 11:50

Ontdek de kracht van gestructureerd prompten in Copilot

Ilse de Vries

Wil je efficiënt output genereren die aan je verwachtingen voldoet? Retorisch hoor, want wie wil dat nu niet?
Door oefenen en testen word je handig in het schrijven van gestructureerde opdrachten die Copilot begrijpt en kan uitvoeren.

Na een korte introductie, ga je zelf of in een tweetal aan de slag. We starten allemaal met dezelfde basisprompt. Verfijn deze volgens het stramien en test tussendoor telkens wat het effect van je aanpassing is. Afhankelijk van je doel heeft Copilot soms allerhande context nodig en voor een andere use case blijkt less dan juist weer more. Dus detaileer waar dat moet en wees kort waar dat kan. Vaas 😉.

Wat is generatieve AI? Klik hier
Kijk ook verder op YouTube als het onderwerp je interesseert, maar slik niet alles voor zoete koek wat zelfverklaarde promptgoeroes hierover de wereld in toeteren! Promptengineering is een nieuw vakgebied dat in rap tempo verandert. Vorig najaar snapte ChatGPT-4 bijvoorbeeld nog niet: ‘schrijf op B1-niveau’. Toen moest je nog meegeven ‘zodat een 15-jarige het begrijpt’ of ‘helder, zodat iedereen het snapt’. Inmiddels kan Copilot keurig met de B1-instructie uit de voeten.

Vertalen, samenvatten, argumenteren, bevragen, verklaren, corrigeren, bronnen vinden en dat soort werk is kinderspel. Met gestructureerde prompts kun je vlot een basis vormen, of juist je eigen ambachtelijk ohne AI geschreven ruwe concept uitwerken. Werk samen met Copilot aan je analyses, instructies, proefexamens, presentaties, verhalen, notities, ontwerpen, plannen, enquêtes, brieven aan inwoners, voorspellingen, Facebookberichten, collegevoorstellen en al je andere tekstwerk in passende toon.

Schep afbeeldingen in je favoriete stijl, of pas een stijl toe die bij je doelgroep past, om de juiste sfeer te scheppen. Van klassiek tot modern, van kleurplaat tot kunst, van jungle tot mandala (die laatste ‘van-tot’ slaat nergens op maar klinkt leuk toch) en met elk filter dat je maar kunt bedenken: Jouw creativiteit is de limiet.

Werk samen met Copilot en ervaar het effect van je degelijke zelfgeschreven prompts. 🚀

Biografie

Bio volgt nog