Asser Ontwikkelfestival

in en om de Gouverneurstuin

4 Juni 2024 - 09.30 - 17.00 uur

(Netwerk)samenwerking

Terug naar programmaNaar BlokkenschemaMeld je aan

Zaal: City Life Church grote zaal

11:10 - 11:50

Wendkracht bij gezamenlijke opgaven

Natascha Wijnen

De gemeente Assen, zorgorganisaties, woningcorporaties en partners hebben niet alleen hun eigen opgaven, maar staan ook voor gezamenlijke vraagstukken. Het ‘vinden van elkaar’ en het goed hanteren van die vraagstukken vraagt om wendkracht. Je wendkracht zorgt ervoor dat je snel en effectief kunt inspelen op ontwikkelen. Natascha Wijnen, schrijfster van het boek Wendkracht, neemt je mee in de mindset en ambitie die op acht krachten nodig zijn om je wendkracht in te zetten. Je krijgt inspiratie om jouw eigen en gezamenlijke vraagstukken eens op een andere wijze te bekijken en aan te pakken.

Biografie

Natascha Wijnen brengt haar expertise van teamwork en wendbaarheid in tijdens lezingen, masterclasses en trainingen. Al ruim 15 jaar studeert zij op de mindset en ambitie die mensen en teams wendbaar maken. Zodat ze gezamenlijk aan opgaven kunnen werken die verder strekken dan het eigen belang.

Haar bevindingen vatte ze samen in acht wendkrachten waarmee je steeds weer samen kunt bewegen richting de toekomst en verbetert. Op inspirerende wijze activeert ze individuen en teams in een richting die een positief resultaat, sterke samenwerking en plezier in het werk oplevert. En dan het liefst op een energieke en toepasbare wijze. Daarom ontwikkelde ze praktische tools zoals het wendkracht spel en de loop waarmee je laagdrempelig jouw wendkracht kunt ontdekken. Dit past goed bij thema’s als netwerken, samenwerken, omgaan met verandering of leiderschap. Verder leidt Natascha trainers en leidinggevenden op om succesvol te werken aan wendbaarheidsvraagstukken. Zij publiceerde diverse artikelen en schreef het boek Wendkracht, dat in de top drie stond van Managementboek.