Asser Ontwikkelfestival

in en om de Gouverneurstuin

4 Juni 2024 - 09.30 - 17.00 uur

(Netwerk)samenwerking

Terug naar programmaNaar BlokkenschemaMeld je aan

Zaal: Wandeling groene ggz

13:20 - 14:40

Gezonde natuurwandeling!

Nicolette Moes en Tjisse Brookman

Geef jezelf een mentale en fysieke energieboost en wandel met ons mee! Tijdens de wandeling, die voor een groot deel door de natuur zal gaan, inspireren we je over de positieve effecten van de natuur. Onderweg vertellen we je over de (mentale) gezondheidseffecten en ga je terplekke ervaren wat wandelen en natuur met je kan doen. En na de wandeling weet je hoe je een Weeting kunt organiseren (Weeting – een samenvoeging van de Engelse werkwoorden ‘walking’ en ‘meeting’ – is wandelend vergaderen in de buitenlucht). Trek schoenen aan waar je lekker op kunt lopen en neem zo nodig een regenjas of paraplu mee. In totaal duurt de wandeling 80 minuten, onderweg staan we ook regelmatig stil om met elkaar in gesprek te gaan. Daarna kun je de rest van de middag weer vol energie aan de slag.

Biografie

Nicolette Moes is gezondheidskundige en leefstijlcoach bij GGZ Drenthe. Daarnaast is zij projectleider Groene GGZ en brengt zij de natuur dichter bij de behandelingen van GGZ Drenthe.

Tjisse Brookman is Adviseur natuur en gezondheid en o.a. bestuurslid bij de stichting Nature for Health. De stichting heeft als doel het verbeteren van de kwaliteit van het leven en de leefomgeving door het verbinden van gezondheid en natuur. Vanuit NFH is hij o.a. betrokken bij de Groene GGZ en Natuur op Recept. Daarnaast is hij ook als projectleider betrokken bij de stichting Gezond Natuur Wandelen (GNW) en warm pleitbezorger van het Collectief Natuurinclusief.