Asser Ontwikkelfestival

in en om de Gouverneurstuin

4 Juni 2024 - 09.30 - 17.00 uur

(Netwerk)samenwerking

Terug naar programmaNaar BlokkenschemaMeld je aan

Zaal:

-

Proeverij Werken met Netwerken: de Netwerkanalyse

Nicoline Waanders en Nathalie Hollemans

Hoe breng jij een netwerk in kaart?
In deze proeverij maak je kennis met één tool van de training werken met Netwerken: de Netwerkanalyse. Je leert hoe je het netwerk rond een vraagstuk of initiatief in kaart brengt en gaat aan de slag met jouw eigen casus. Wie heeft welke rol en hoe staan mensen met elkaar in verbinding? We gaan in op de feitelijke situatie, gedraagt iemand zich naar de rol die hij of zij heeft en wat betekent dat voor de effectiviteit van je netwerk De tool helpt je de vragen te beantwoorden en het netwerk te visualiseren.
‘Wat gebeurt er als ik er geen energie meer in stop?’
Goed samenwerken blijkt in de praktijk soms best een zoektocht te zijn naar rollen, belangen, doelen en een passende houding. In de proeverij gaan we met je aan de slag met de Netwerkanalyse, maar vertellen we ook kort wat over de andere tools in de training en hoe die je kunnen helpen om een netwerk vorm te geven, op gang te brengen en te onderhouden. Je leert herkennen wat er gebeurt in een netwerk en krijgt handvatten om effectief te kunnen handelen in netwerksamenwerking.

Biografie

Kom kennismaken met Werken met Netwerken of fris je kennis van de netwerkanalyse weer even op. Als je enthousiast bent geworden kun je je direct opgeven voor de training die nog voor de zomer gegeven wordt!